Deel 1: Voorbereiding op het gebed

1- Zorg ervoor dat de gekozen plek voor het gebed schoon is en vrij van onzuiverheden, inclusief uw lichaam, kleding en gebedsruimte.
Voer wudu uit. U moet ritueel gereinigd zijn voordat u begint met bidden. Als u dat niet bent, is het verplicht om wudu uit te voeren. Voer wudu uit als u sinds uw laatste gebed geplast, ontlast, gebraakt, overmatig gebloed, madhy (urethrale vloeistof) gekregen heeft of diep in slaap bent gevallen.
Als u in een moskee aan het bidden bent, wat zeer wordt aangemoedigd voor mannen, betreed dan rustig de moskee. Stoort u degenen die aan het bidden zijn niet.

2- Indien nodig, voer ghusl (rituele volledige douche) uit. In bepaalde situaties moet u ghusl verrichten in plaats van wudu om volledige reiniging te bereiken voordat u gaat bidden. Voer ghusl uit als u wilt bidden na geslachtsgemeenschap, het einde van menstruatie of postpartum bloeding, bevalling, natte droom of ejaculatie door seksuele opwinding.

3- Indien nodig, voer tayammum (droge rituele reiniging) uit. Als u geen water kunt gebruiken, kunt u tayammum verrichten in plaats van wudu of ghusl. Dit houdt in dat u schone aarde of stof gebruikt om tayammum uit te voeren.

5- Kijk naar de Qibla, de richting van de Heilige Ka’bah in Mekka, die moslims moeten aanhouden tijdens het gebed.

6- Bid op het juiste moment. De vijf dagelijkse gebeden hebben specifieke tijdstippen, afhankelijk van uw locatie en het seizoen. Bid bij voorkeur aan het begin van het gebedsvenster.

6- Leer de gebedswoorden in het Arabisch. Het gebed moet in het Arabisch worden uitgevoerd, de taal waarin de Koran is geopenbaard.

Deel 2: Het uitvoeren van de moslimgebeden

1- Maak uw intentie bekend in uw hart voordat u begint met het gebed.

2- Steek uw handen omhoog naast uw oren en schouders en zeg “Allāhu akbar” (Allah is de grootste).

3- Plaats uw rechterhand over uw linkerhand op uw borst of navel en kijk naar de grond.

4- Zeg “Allahu Akbar” en buig naar voren in de ruku-positie.

5- Sta op uit de ruku-positie en reciteer “Samiallah Huliman Hamidah.”

6- Zeg “Allahu Akbar” en kniel neer in de sajdah-positie.

7- Sta op uit de sajdah-positie en ga op uw knieën zitten voor de tweede rak’ah.

8- Zeg “Allahu Akbar” en sta op. Herhaal indien nodig de vorige stappen voor de resterende rak’ahs.

9- Beëindig het gebed met de tasleem door uw hoofd naar rechts en links te draaien en de vrede te begroeten.

Dit is een gedetailleerde beschrijving van het gebedsproces. Zorg ervoor dat u de gebedswoorden correct uitspreekt en de juiste houdingen aanneemt tijdens het gebed.